INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių (didesnių)
300 mililitrų kefyro (šilto)
250 mililitrų vandens (karšto)
250 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį vanilinio cukraus
pagal skonį malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išplakti kiaušinius su cukrumi, druska, vanile.
2.
Į šiltą kefyrą įberti sodos, gerai išmaišyti ir supilti į kiaušinių masę, vėl gerai išplakti. Suberti miltus, cinamoną, išmaišyti.
3.
Į verdančio vandens stiklinę dėti sviestą, kai jis ištirps, supilti į tešlą, vėl išmaišyti.
4.
Sutarkuoti du didesnius obuolius, sudėti į tešlą ir dar elektriniu plakikliu suplakti.
5.
Įkaitinti blynų keptuvę, pilti tešlos ir kepti iš abiejų pusių. Kepti ant kaitresnės ugnies, jei trūksta karščio, blynai iškepa ne tokie akyti ir purūs.