INGREDIENTAI: 450 gramų žiedinių kopūstų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako (smulkintų)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Padažui:
50 gramų svogūnų laiškų (smulkintų)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis citrinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 C laipsnių temperatūros, į skardą patieskite kepimo popierių.
2.
Nuimkite žiedinio kopūsto lapus, išpjaukite kietąją kalafioro dalį, supjaustykite jį išilgai į keturis „didkepsnius“ ir dėkite juos į skardą.
3.
Dubenėlyje sumaišykite aliejų, česnaką, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Mišiniu patepkite viršutinę žiedinių kopūstų pusę.
4.
Kepkite iki 210 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
5.
Padažui sumaišykite garstyčias, medų, citrinų sultis, svogūnų laiškus, druską ir pipirus, įspauskite česnako skiltelę ir dėkite ant kopūstų.