INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (jaunų)
400 gramų vištienos faršo (šlaunelių ir krūtinėlės dalių arba kitos maltos mėsos)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį prieskoninių žolelių
Padažui:
100 mililitrų vandens
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai pomidorų padažo (apytikriai)
Pabarstymui:
100 gramų sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną nulupti, susmulkinti.
2.
Į dubenį dėti mėsą, pagardinti vištienos prieskoniais, pipirais, druska, prieskoninėmis žolelėmis, suberti svogūną. Išmaišyti.
3.
Cukiniją supjaustyti maždaug centimetro pločio griežinėliais, pabarstyti druska.
4.
Formuoti armonikėlę - dėti cukinijos griežinėlį, tuomet maltos mėsos, vėl cukinijos griežinėlį, vėl mėsos ir taip iki kol nebeliks produktų.
5.
Paruoštas cukinijas dėti į kepimo indą.
6.
Į stiklinę supilti vandenį, sudėti grietinę, pomidorų padažą, įberti druskos, prieskoninių žolelių, išmaišyti ir supilti į kepimo indą su cukinijų armonikomis.
7.
Kepimo indą uždengti folija ir įdėti į orkaitę, jos kaitinti nereikia. Kepti 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 45 - 50 minučių.
8.
Sūrį sutarkuoti. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pabarstyti armonikėles sūriu.