INGREDIENTAI: 100 gramų žemės riešutų (geriausia be luobelės)
100 gramų šokolado (naudojau pienišką, galite rinktis pagal skonį)
10 gramų krekerių (naudojau "žuvytes")
1 šaukštas cukraus pudros
pagal skonį druskos
Papuošimui:
pagal poreikį kokoso drožlių (arba smulkintų riešutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žemės riešutus paskleisti ant skardos ir pakepinti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7-8 min, kol švelniai paruduos.
2.
Ištrauktus riešutus atvėsinti. Jeigu naudojami riešutai su luobele, juos paskleisti ant rankšluostėlio, uždengti kita jo puse ir patrinti tarp rankų, taip luobelė turėtų pasišalinti nuo paskrudintų riešutų.
3.
Riešutus, cukraus pudrą bei druską suberti į trintuvą ir pradėti trinti. Iš pradžių riešutai virsta trupinukais, trinant toliau, iš riešutų išsiskiria aliejus ir trupinėliai pradeda lipti į gabalus, o galiausiai masė suskystėja.
4.
Garų vonelėje ištirpdyti pusę plytelės šokolado, sukrėsti po šaukštelį į keksiukų formeles bei išsklaidyti po dugną. Palaukti apie 15 min, kol šokoladas šiek tiek sustings.
5.
Sulaužyti krekerius mažais gabalėliais ir sumaišyti su riešutų sviestu.
6.
Likusį šokoladą taip pat ištirpinti.
7.
Į formeles ant sustingusio šokolado dėti šaukštelį riešutų sviesto masės ir aplieti tirpintu šokoladu.
8.
Papuošti viršų smulkintais riešutais ar kokoso drožlėmis ir palikti šaldytuve sustingti.