INGREDIENTAI: 10 vienetų obuolių
270 gramų kvietinių miltų
270 gramų varškės (smulkiai trintos, pakeliais)
4 vienetai kiaušinių (nedidelių)
150 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai vanilinio cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 gabalėlis sviesto (formai patepti)
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
5 obuolius nuplauti, neluptus supjaustyti skiltelėmis. Kitus 5 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
2.
Kiaušinius išplakti iki baltumo su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir druska.
3.
Tirpintą sviestą sumaišyti su varške, po to ir su kiaušinių plakiniu. Maišant, įsijoti miltus, supilti citrinos sultis, lengvai permaišyti. Tešla neskysta.
4.
Kepimo formą ištepti sviestu. Dėti apie pusę tešlos, išskirstyti ir tuomet dėti ant jos nuluptus obuolius. Vėl tešlos, paskirstyti. Tuomet ant viršaus išdėlioti neluptus obuolius.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, pridengus kepimo popieriumi 30 min. Greit nuimti popierių, tuomet kepti dar 20 min, nes 24 cm formoje išeina storokas pyragas.
6.
Iškepusį pyragą pabarstyti cukraus pudra, uogytėmis.
Patarimai:
•
Kepimo forma 24 cm.