INGREDIENTAI: Tešlai:
280 gramų kvietinių miltų
190 gramų vandens
1 šaukštelis cukraus
7 gramai šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
2 šaukšteliai aguonų
2 šaukšteliai sezamo sėklų
2 šaukšteliai juodojo sezamo
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis svogūno miltelių
Papildomai:
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
1 šaukštas cukraus (verdant)
1 šaukštelis sodos (verdant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį sudėti mieles, sutrupinti. Įpilti vandens, įberti cukraus ir išmaišyti. Palaukti apie 15 min iki kol suputos.
2.
Į dubenį berti miltus, pilti mieles, berti druską ir išmaišyti. Užminkyti elastingą tešlą. Palikti bent valandą pastovėti šiltoje vietoje iki kol pakils.
3.
Paruoštą tešlą iškočioti ir išspausti norimo dydžio riestainius. Dar palikti valandai pakilti.
4.
Į puodą įpilti 3 litrus vandens, įberti sodos, cukraus. Užvirti. Sudėti riestainius ir virti po 20 - 30 sekundžių, tuomet apversti. Sudėti į sietelį, kad nulašėtų vanduo.
5.
Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti. Į kitą dubenį suberti druską, česnako miltelius, svogūno miltelius, aguonas, sezamo sėklas ir išmaišyti.
6.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Sudėti riestainius. Aptepti kiaušinio plakiniu, apiberti prieskonių mišiniu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.