INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
140 gramų miltų
80 gramų cukraus
3 šaukštai skysto medaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų grietinės (riebios, bent 40%)
70 gramų cukraus pudros
70 gramų riešutų (naudojau migdolus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi išmaišome iki purios masės, įpilame medų. Viską gerai išplakame, aš naudojau elektrinį plakiklį.
2.
Suberiame persijotus miltus, kepimo miltelius ir dar kartą viską išplakame, tik mažesniu greičiu.
3.
35x30 centimetrų formą išklojame popieriaus supilame tešlą ir kepame 10 - 15 minučių 180 C laipsnių orkaitėje. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku, jei įkišus ir ištraukus jis bus sausas, biskvitas iškepęs.
4.
Paliekame biskvitą atvėsti, apipjaustome kraštus, juos paliekame apibarstymui. Palikti atvėsti. Biskvitą atsargiai supjaustome į 4 dalis.
5.
Paruošiame kremą: grietinę sumaišome su cukraus pudra. Riešutus pasmulkiname ir pakepiname, biskvito kraštus sutrupiname ir sumaišome su riešutais.
6.
Dedame lakštą į lėkštę arba tortinę, pertepame grietinės kremu, uždedame kitą lakštą ir taip, kol pastatome visą tortą. Viršų ir kraštus irgi aptepame kremu, tada visą tortą apibrastome trupiniais ir riešutais. Paliekame šaldytuve 2-3 valandoms.