INGREDIENTAI: 800 gramų cukinijų
5 šaukštai miltų
2 vienetai kiaušinių
1 pundelis svogūnų laiškų (nedidelio)
1 pundelis krapų (nedidelio)
1 pundelis petražolių (nedidelio)
1 šaukštelis druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, sukrečiame į kiaurasamtį, apiberiame druska, pamaišome ir, uždėję kiaurasamtį ant dubens, paliekame mažiausiai 30 minučių.
2.
Pastovėjusius tarkius nuspaudžiame rankomis ir sudedame į dubenį. Įmušame kiaušinius, suberiame smulkiai pjaustytus žalumynus, pipirus, viską išmaišome ir suberiame miltus. Jei dar trūksta, įberiame druskos ir išmaišom.
3.
Į įkaitintą keptuvę pilame porą šaukštų aliejaus, šaukštu formuojame norimo dydžio blynelius. Blynelius darome maždaug 1 centimetro storio. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai parunda. Iškeptus dedam ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
4.
Labai skanu patiekti su jogurtine grietine arba užgerti kefyru.