INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos (apytikriai, naudojau "ragu", žr. patarimus)
200 gramų perlinių kruopų (apytikriai)
4 vienetai bulvių
2 vienetai raugintų agurkų (didesnių arba 3 mažesnių)
2 vienetai morkų
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį svogūnų
pagal poreikį sultinio kubelių
pagal skonį druskos
pagal skonį sviesto (lydyto)
pagal skonį prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos "ragu" dėti į puodą, užpilti vandeniu ir pavirti kelias minutes. Tuomet išgriebti, vandenį išpilti, ir vėl užpilti švariu vandeniu. Virti apie 15 minučių.
2.
Po tekančiu vandeniu perplauti perlines kruopas, sudėti į puodą su mėsa. Virti apie 30 minučių.
3.
Smulkiai supjaustyti svogūną, morkas sutarkuoti burokine tarka.
4.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, sudėti svogūnus su morkomis, pakepinti, kol kiek suminkštės, tuomet sudėti į puodą. Virti 10 - 15 minučių.
5.
Bulves supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, dėti lauro lapelius, berti druską. Virti dar apie 10 minučių iki kol bulvės pradės minkštėti.
6.
Kubeliais supjaustyti agurkus, sudėti į sriubą, išmaišyti ir nukelti nuo kaitros.
Patarimai:
•
Ragu, tai mėsa, supjaustyta mažais gabalėliais. Jei naudosite gabalą mėsos, jį iš pradžių supjaustykite mažyčiais gabalėliais.
•
Papildomai sriubą galima pagardinti sultiniu.
•
Jei norite rūgštesnės sriubos, galima į sriubą įpilti skysčio nuo agurkų.