INGREDIENTAI: 1 litras raugintų kopūstų
1 vienetas svogūnų
4 centimetrai kiaulių odos (4x5 cm, nuo lašinių, arba antienos ar žąsies)
1 šaukštas sviesto (lydyto, apytikriai, arba aliejaus ar taukų)
0.5 šaukštelio cukraus
2 vienetai lauro lapų
5 vienetai kvapiųjų pipirų (žirneliais)
5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
pagal poreikį vandens (verdančio arba mėsos sultinio)
pagal skonį kmynų (jei kopūstuose jų nėra)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną susmulkinti.
2.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, sudėti svogūną ir apkepti.
3.
Į puodą, kuriame troškinsite, sudėti kopūstus, svogūną, lauro lapus, pipirus, kmynus ir odelę. Užpilti verdančio vandens ir troškinti apie 45 minutes.
Patarimai:
•
Jei norite, baigiant troškinti kopūstus, galima įdėti kelis šaukštus pomidorų padažo.
•
Jei kopūstus troškinsite storadugniame puode, svogūnus galima iš karto apkepinti jame.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"