INGREDIENTAI: 500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (arba 33%)
400 gramų šaldytų aviečių
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 mililitrų vandens
30 gramų želatinos
pagal poreikį plikytų pyragaičių (su grietinėlės įdaru arba kitokiu įdaru)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Avietes atšildyti. Suberti cukrų ir sutrinti elektriniu plaktuvu.
2.
Į dubenėlį supilti grietinėlę ir plakti iki standumo. Supilti aviečių masę ir išmaišyti.
3.
Į dubenį suberti želatiną, supilti vandenį, palikti brinkti 15 minučių, tuomet pašildyti iki kol ištirps ir supilti į dubenį su aviečių putėsiais, išmaišyti su konditerine šluotele. Dėti į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.
4.
Torto formos (su nusegamais kraštais) kraštus apipurkšti aliejumi. Iš kepimo popieriaus atkirpti torto formos kraštų pločio juostelę ir padengti formos kraštus. Dėti šiek tiek paruoštų putėsių, tuomet išdėlioti plikytus pyragaičius, sudėti putėsius ir išlyginti paviršių. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms iki kol sustings. Papuošti su plikytais pyragaičiais, plakta grietinėle ar kitais mėgstamais priedais.