AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 180 gramų pieno
80 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
5 vienetai kiaušinių
4 griežinėliai parmos kumpio
4 saujos sūrio (tarkuoto)
4 saujos špinatų (šviežių)
4 šaukšteliai sviesto
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį žalumynų (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išplakame pieną su kiaušiniu, sudedame miltus ir užmaišome tešlą. Įkaitiname keptuvėje šiek tiek aliejaus ir iškepame 4 didelius lietinius. Juos dedame į lėkštę ir tarpusavyje atskiriame sviestiniu popieriumi.
2.
Į kiekvieno lietinio vidurį dedame saujelę špinatų, sūrio, šiek tiek sviesto, kumpio griežinėlį. Viduryje suformuojame duobelę ir įmušame kiaušinį. Paskaniname druska bei pipirais. Užlenkiame kraštelius (jeigu nesilaiko, prismeikite dantų krapštuku).
3.
Pašauname į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepame 12–14 minutes.