TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 08:52
Superinis desertas "Želiukas" su kondensuoto pieno kremu
Žele tortas desertas želiukas

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
0.5 litro pieno
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų grietinės
120 mililitrų vandens
100 gramų biskvitinių pirštelių
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 pakeliai želės (įvairių spalvų)
2 šaukštai uogų (nebūtina)
2 šaukštai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pasiruošiame želė kelių spalvų taip, kaip parašyta ant pakuotės tik kiekvieną pakelį ruošiame ne su 500 ml, o su 400ml vandens, kad būtų tvirtesnė. Sustingus, susmulkiname kubeliais.

2.
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 30 min. Kaitiname virš garų vonelės maišydami, kol visiškai ištirps.

3.
Į truputį pašildytą pieną beriame cukrų, gerai išmaišome. Maišydami pilame pusę ištirpintos želatinos. Paliekame atvėsti.

4.
Į pieną suberiame želė kubelius, uogas, viską gerai permaišome ir pilame į formą. Dedame į šaldytuvą sustingti.

5.
Ant sustingusios žele išdėliojame sausainius.

6.
Į grietinę pamažu maišydami supilame kondensuotą pieną, gerai išsukame. Supilame likusią želatiną (jeigu sukietėjo, pašildkyite virš garų vonelės arba kelias sekundes mikrobangėje), permaišome ir supilame ant sausainių.

7.
Dedame į šaldytuvą, kad skanėstas sustingtų.




admin · 2022-11-28 06:00 · 354 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt