INGREDIENTAI: 3 vienetai vištienos krūtinėlės (geriau nedidelių)
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
90 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau perpus VILVI Memel Prussia ir Memel Blue)
1 saujelė petražolių
2 šaukšteliai medaus (arba klevų sirupo)
2 šaukšteliai garstyčių (naudojau Dijon)
1.5 šaukštelio paprikos miltelių
1.5 šaukštelio česnako miltelių (arba 2 skiltelių česnako)
0.5 šaukštelio druskos (galima nedėti, žr. patarimus)
1 šaukštelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlių viršuje padarome gilias įpjovas per beveik visą krūtinėlės ilgį (bet iki galo neprapjauname, t.y. suformuojame tarsi kišenę).
2.
Indelyje sumaišome saldžias paprikas, česnako miltelius, druską bei pipirus. Šiuo prieskonių mišiniu įtriname krūtinėles.
3.
Sutarkuojame abu sūrius ir sumaišome su smulkintomis petražolėmis. Šį įdarą paskirstome į krūtinėlių kišenes.
4.
Krūtinėles standžiai apvyniojame šaltai rūkytos šoninės griežinėliais ir dedame į kepimo formą. Kepsniukų viršų aptepame medumi, sumaišytu su garstyčiomis.
5.
Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus+apačia+vėjelis) apie 25-35 minutes (priklausomai nuo krūtinėlių dydžio).
Patarimai:
•
Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Mažos krūtinėlės iškepa per 22-25 minutes, o didelėms gali prireikti ir 35-40 minučių. Jeigu turite mėsos termometrą, pamatuokite kepsniukų vidurio temperatūrą - ji bus iškepę, kai temperatūra sieks 74 laipsnius.
•
Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro, taip jie bus dar skanesni, nes vištienos krūtinėlė geriau įsigers prieskonių. Paruoštus kepsniukus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte.
•
Nuo šoninės ir sūrio kepsniukai sūrumo turi pakankamai, tad jei sūriau nemėgstate, druskos galite nedėti visai