INGREDIENTAI: 6 lapeliai sluoksniuotos tešlos
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba pačių virto)
50 gramų sviesto (tirpinto)
1 sauja riešutų
Papuošimui:
1 sauja riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lapus pakočioti, kad kiekvieno dydis daugmaž padvigubėtų. Iškočiotus galima apipjauti pagal norimą formą. Lakštus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad nesiliestų tarpusavyje (nes kepami dar pūsis) ir kiekvieną lakštą gausiai subadyti šakute - taip jie iškeps taisyklingesnės formos. Vienu kartu kepkite tiek lakštų, kiek telpa jūsų skardoje. Tuos lakštus, kurių tuo metu nekepate, geriau laikykite vėsiai (vėsioje patalpoje arba šaldytuve), kad per daug neatitirptų, nes tada irgi ne tokie gražūs iškeps.
2.
Lakštus kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 minučių, kol jų viršus gražiai rustels. Iškepusius lakštus palikite atvėsti. Jeigu kepami lakštai labai iškilo ar atsirado pūslelių, ranka juos lengvai spustelkite tarsi išleisdami orą, sutraiškydami dideles pūsleles. Jeigu norite, kad tortas būtų taisyklingos formos, atvėsusius lakštus atsargiai sudėkite vienas ant kito ir apipjaustykite išsikišimus. Trupinukų neišmeskite, jais galėsite papuošti tortą.
3.
Kambario temperatūros karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba naminio) skardinę atidaryti ir įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu (vandens kad būtų daugmaž iki pusės skardinės). Pašildyti, kol šiek tiek suskystės. Arba galima iš skardinės išimtą karamelizuotą kondensuotą pieną keletą sekundžių pašildyti mikrobangėje, tada jis irgi suminkštėja ir būna lengviau tepamas. Suminkštėjusią karamelę sumaišyti su viena sauja smulkintų riešutų.
4.
Paprastą saldintą kondensuotą pieną truputį pašildyti ir sumaišyti su tirpintu sviestu iki vientisos konsistencijos.
5.
O dabar formuojame tortą - imame vieną sluoksniuotos tešlos lakštą, jį padedame pūslėta puse į viršų ir dosniai aptepame paprastu kondensuotu pienu. Ant viršaus dedame antrą lakštą (irgi pūslėta puse į vir6ų), ranka lengvai spustelime, tepame karamelizuotą kondensuotą pieną, vėl dedame lakštą ir tepame paprastą kondensuotą pieną. Taip sluoksniuojame visus lakštus. Tortą šiek tiek paspaudžiame, tuomet viršų aptepame karamelizuotu kondensuotu pienu ir pabarstome sauja smulkintų riešutų bei nuo lakštų likusiais trupiniais.
6.
Paliekame tortą kelias valandas (o dar geriau - per naktį) pastovėti vėsiai, kad kremai susigertų ir skoniai susijungtų. Stovėdamas šis tortas tik skanėja!