INGREDIENTAI: 400 mililitrų kvietinių miltų
350 mililitrų cukraus
3 vienetai kiaušinių
200 mililitrų grietinės
150 gramų sviesto
3 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams (naudojome "Santa Maria")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175° C temperatūros.
2.
Ištirpinkite sviestą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
3.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki masė pabals ir jos tūris ženkliai padidės. Sudėkite grietinę ir pravėsuį sviestą, išplakite iki vientisos masės.
4.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir meduolių prieskoniais. Įmaišykite į tešlą.
5.
Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą.
6.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje padėję ant grotelių apie 50-60 minučių.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.