INGREDIENTAI: 200 mililitrų jogurto, natūralaus (arba graikiško)
4 vienetai agurkų (vidutinio dydžio, trumpavaisių)
1 skiltelė česnako
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai citrinų sulčių (apytikriai)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis krapų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Agurkus pasmulkinti, dėti į dubenį, pilti aliejų ir sutrinti elektriniu trintuvu. Tuomet dėti krapus, svogūnų laiškus, įspausti česnaką ir dar kartą pasmulkinti iki vientisos masės.
2.
Į gautą masę dėti jogurtą, pilti citrinų sultis, berti druską, pipirus, viską gerai išmaišyti.
3.
Dėti į šaldytuvą 2 valandoms.