TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Minkštos pusryčių bandelės
Minkštos pusryčių bandelės

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
380 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų pieno (šilto)
100 mililitrų vandens (šilto)
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos (nubraukto arba pagal skonį)
4 gramai sausų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį pilti pieną, vandenį, berti cukrų, mieles, sumaišyti ir palikti pastovėti 10 minučių šiltoje vietoje.

2.
Tuomet į dubenį su mielėmis berti druską, miltus ir apie 7 - 8 minutes minkyti tešlą. Tešla bus labai lipni, tad galima rankas dar pabarstyti miltais, bet ilgiau paminkius ji jau beveik nelips prie rankų. Miltų patarčiau daugiau nedėti.

3.
Dubenį ištepti aliejumi, įdėti tešlą, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti 1 valandą šiltoje vietoje.

4.
Pakilusią tešlą padalinti į 6 dalis, jos nereikia daugiau minkyti, o tik labai lengvai suformuoti bandeles.

5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bandeles, per vidurį įpjauti peiliu, pabarstyti miltais, uždengti rankšluosčiu ir dar palikti kilti apie 20 minučių.

6.
Į puodą pripilti vandens, dėti į orkaitės dugną.

7.
Bandeles kepti įkaitintoje iki 220 - 230 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes iki kol gražiai apskrus.


Patarimai:

Aš tešlą kildinu taip: įkaitinu orkaitę iki 30 C laipsnių temperatūros, ant orkaitės dugno dedu dubenį su labai karštu vandeniu, o ant kepimo formos patiesiu rankšluostį, dedu tešlą su dubeniu, uždarau orkaitę ir palieku kilti.




admin · 2022-12-01 09:00 · 301 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt