INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos krūtinėlės
500 mililitrų sultinio (naudojau vištienos, bet tinka ir daržovių)
1 skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų, apie 400g)
1 skardinė konservuotų baltųjų pupelių (naudojau Bonduelle pupeles pomidorų padaže)
1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių (naudojau Bonduelle)
1 vienetas raudonosios paprikos (nebūtina)
3 šaukštai konservuotų kukurūzų (nebūtina, bet labai tinka - naudojau Bonduelle)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 vienetai jalapenų (arba 1 aitriosios paprikos)
3 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio kumino
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžiosios paprikos)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (nebūtina)
100 gramų kreminio sūrio (arba tepamo lydyto sūrelio)
1 šaukštelis cukraus
pagal skonį druskos
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 saujelė kalendros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Raudonąją papriką supjaustykite kubeliais. Jelapeno pipirus (arba aitriąją papriką, jei naudojate) perpjaukite išilgai ir išimkite sėklytes. Jelapenus, nuluptą svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite - aš viską kartu sukapoju maisto smulkintuve, bet tinka ir peiliu.
2.
Platesniame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus, česnakus ir jelapenus. Maišydami pakepinkite 1-2 min. Sudėkite papriką, maišydami pakepinkite 1 min. Suberkite prieskonius (1.5 a.š. kumino, po 1 aš saldžios ir rūkytos paprikos ir 1 a.š raudonėlio). Maišydami pakepinkite apie pusę minutės.
3.
Supilkite sultinį, sukrėskite konservuotus pomidorus ir dėkite vištienos krūtinėles (jei didelės, perpjaukite pusiau), pagal skonį pagardinkite druska, įberkite 1 a.š. cukraus. Užvirinkite, tada uždenkite puodą dangčiu, ugnį sumažinkite iki minimalios ir virkite 15-20 min (iki vištiena išvirs).
4.
Išgriebkite išvirusią vištieną ir dviem šakutėm ją suplėšykite (arba supjaustykite mažais gabalėliais).
5.
Plėšytą vištieną grąžinkite į puodą. Sukrėskite konservuotas pupeles ir kukurūzus. Pakaitinkite, kad viskas beveik užvirtų. Tada ugnį išjunkite, sudėkite kreminį sūrį ir gerai išmaišykite, kad ištirptų.
6.
Paragaukite, ar patinka skonis - jei norisi sūriau, įberkite dar druskos, jei aštriau - aitriųjų paprikų miltelių, o jei per rūgštu - žiupsnelį cukraus.
7.
Patiekiant tinka pagardinti kalendromis (arba petražolėmis ar svogūnų laiškais).
Patarimai:
•
Aštrumas. Šio vištienos čili aštrumas vidutinis - jaučiasi, bet ne per intensyvus. Jei mėgstate aštriau, galite pipirus dėti su sėklytėmis. O jei norite švelniau, dėkite tik vieną jelepeno piprą (arba pusę aitriosios paprikos).
•
Kreminis sūris - ar būtinas? Man šiame čili jis labai tinka, pakylėja skonį į kitą lygmenį. Bet net ir be sūrio šis patiekalas bus puikus. Arba galite įdėti grietinėlės ar kokoso pieno.
•
Nemėgstu saldžios paprikos - ką daryti? Tiesiog praleiskite. Šio troškinio bazė - vištiena, pomidorai, pupelės ir prieskoniai. Visus kitus ingredientus koreguokite pagal save. Arba papriką keiskite morkomis, batatais ar kitomis mėgiamomis daržovėmis.