INGREDIENTAI: Pagrindui:
100 gramų avižinių dribsnių
50 gramų riešutų (smulkiai sukapotų)
5 šaukštai kokosų aliejaus (tirpinto, arba ghee sviesto)
3 šaukštai medaus
Įdarui:
200 gramų varškės
200 gramų graikiško jogurto (arba kokosų pieno)
1.5 šaukšto stevijos
3 šaukšteliai želatinos
3 lašai vanilės esencijos
Viršui:
400 gramų konservuotų persikų
30 gramų šokolado (naudojau saldintą Stevia)
10 vienetų dumplainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui naminę granolą pasiruošti galima ir iš vakaro: avižinius dribsnius su smulkintais riešutais pakepiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kol lengvai paruduoja. Kai jau gaminsime tortą, prieš dedant granolą į ją įmaišyti 3-4 š. kokosų aliejaus ir tiek pat medaus.
2.
Formuoti torto pagrindą torto formoje su nuimamais kraštais (priklausomai nuo ruošiamo kiekio ingredientų sukibimui galima dėti ir daugiau kokosų aliejaus). Greitesniam pagrindo sutvirtinimui įdėjau jį 10-iai minučių į šaldymo kamerą.
3.
Įdarui varškė su graikišku jogurtu, vanilės esensija ir stevia saldikliu (aš dėjau smulkintą stevią ne skystį) sumaišoma iki vientisos masės elektriniu plakikliu. Jei mėgstate saldžiau, priklausomai nuo skonio galima saldinti ir labiau.
4.
Želatiną užpilti 3 šaukštais vandens, palikti 10 minučių išbrinkti ir ištirpinti garų vonelėje. Įmaišykite į varškės įdarą, trečdalį želatinos palikite viršutiniam sluoksniui. Pilkite ant sausainių pagrindo. Įdedame į šaldymo kamerą 10 minučių.
5.
Viršui susmulkinami elektriniu trintuvu persikai (galima įmaišyti 1 šaukštelį stevios dėl saldumo, jei trūksta), ir želatina. Užpilama ir sustingdinama 5 -10 min šaldymo kameroje, o tada perkelkite į šaldytuvą.
6.
Tortą papuošti naudojau tirpintą šokoladą ir dumplainius.