INGREDIENTAI: 350 gramų ryžių (apytikriai)
8 vienetai krevečių (naudojome VIČI surimi)
150 gramų krabų lazdelių (snieginio krabo iš surimio)
1 vienetas avokadų
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
4 šaukštai ryžių acto (apytikriai)
2 šaukštai majonezo
pagal skonį vasabi
pagal skonį sezamo sėklų
pagal poreikį jūros dumblių lapų nori
Papildomai:
4 vienetai krevečių (naudojome VIČI surimi)
pagal poreikį majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išverdame ryžius taip, kaip nurodyta ant pakuotės arba pagal mūsų instrukciją: ryžius reikia labai gerai išplauti po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Tada sudedame į puodą, užpilame 600ml šalto vandens, uždengiame dangčiu, užkaičiame ir verdame 8 min.
2.
Sumažiname kaitrą ir verdame dar 10 min. Nukaičiame puodą ir paliekam pusvalandį pastovėti. Dar karštus ryžius išmaišome su ryžių actu.
3.
Palaukiame, kol ryžiai atvės iki kambario temperatūros ir pradedame gaminti tortą.
4.
Iš dumblių lapo iškerpame apskritimą, įklojame į apvalios formos dugną. Dedame 1/3 ryžių, atsargiai išlyginame paviršių prispausdami šaukštu.
5.
Išrikiuojame riekelėm pjaustytus agurkus, ant jų sudedame surimi krevetes, perpjautas išilgai.
6.
Užklojame ryžių sluoksniu, išlyginame šaukštu.
7.
Ant viršaus paskirstome majonezą, kepintas sezamo sėklas, juostelėm pjaustytą avokadą (galite apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų), smulkintą surimi snieginį krabą. Sudedame likusius ryžius ir išlyginame paviršių.
8.
Dedame į šaldytuvą bent valandai (o geriau nakčiai).
9.
Atsargiai peiliu apvedame palei briaunas, nuimame formos kraštelį.
10.
Dekoruojame tortą sezamo sėklomis, iš kraštų nedidukais majonezo ir „Vasabi“ bokšteliais, o per vidurį rateliu sudedame krevetes.
11.
Pateikiame su sojos padažu.
Patarimai:
•
Naudota 20 skersmens apvali forma atsegamais kraštais.