INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
480 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
380 gramų cukraus
200 gramų grietinės, 30% riebumo
180 gramų sviesto
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaušinius suberti pusę cukraus kiekio ir viską gerai išplakti iki purios baltos masės.
2.
Sviestą ištirpinti, atvėsinti, sumaišyti su likusiu cukrumi ir sudėti į kiaušinių plakinį.
3.
Sodą suberti su grietine ir taip pat įmaišyti į tešlą.
4.
Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir po truputį įsijoti į masę.
5.
Gautą tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį suberti kakavą ir gerai išmaišyti.
6.
Į 26-28 cm skersmens dydžio kepimo formos vidurį dėti 1-2 valgomus šaukštus šviesios tešlos, ant viršaus kelis šaukštus tamsios ir taip sluosniuoti, kol baigsis tešla.
7.
Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie valandą. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku.