TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Netikras zuikis su moliūgu
Netikras zuikis su moliūgu

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
670 gramų triušienos (naudojau užpakalinius kumpelius, galima keisti kitokia malta mėsa)
280 gramų moliūgų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių
1 sauja špinatų
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių (apytikriai)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio česnako miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuo triušienos kumpelių nupjauti mėsą ir susmulkinti kuo mažesniais gabaliukais, jei norite, galima ir sumalti. Grynas svoris buvo 480 gramų.

2.
Svogūną susmulkinti smulkiais kubeliais, špinatus suplėšyti rankomis į kelias dalis, moliūgą sutarkuoti burokine tarka. Kuo geriau nusunkti skystį nuo moliūgų.

3.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, išplakti.

4.
Į dubenį sudėti triušienos gabaliukus, svogūnus, špinatus, moliūgą, supilti kiaušinių plakinį, suberti džiūvėsėlius, česnako miltelius, raudonėlius, paprikos miltelius, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.

5.
Pailgą kekso formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą masę ir išlyginti per visą plotą.

6.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes, tuomet padidinti kaitrą iki 200 C laipsnių temperatūros ir dar pakepti 15 minučių.

7.
Tiekti galima kaip karštą patiekalą su mėgstamu garnyru ir padažu arba atvėsusį naudoti sumuštiniams ant duonos riekelės.




admin · 2022-12-03 06:00 · 314 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt