INGREDIENTAI: Tešlai:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė vandens
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
100 gramų sviesto
Įdarui:
400 gramų kreminės varškės
šiek tiek cukraus pudros (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą supilti vandenį ir įdėti sviestą, viską užvirinti ir pastoviai maišant suberti persijotus miltus. Maišyti, kol tešla atšoka nuo puodo sienelių. Tada puodą nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti apie 10 minučių. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti, tešla turi būti grietinės tirštumo. Supilti tešlą į konditerinį maišelį ir išspausti pyragėlius į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Jei neturite maišelio, tešlą galima dėti šaukšteliu.
2.
Dėti į 200 C laipsnių orkaitę, kepti 15 - 20 minučių, stebint, kad nesudegtų. Iškepus palikti atvėsti.
3.
Kremui varškę sumaišyti su cukraus pudra ir supilti į konditerinį maišelį su specialiu antgaliu ir pro skylutę užpildyti pyragaičius. Jei neturite, galite įpjauti viršūnėles ir kremo įdėti šaukšteliu.