INGREDIENTAI: 1 vienetas karštai rūkytos skumbrės
200 gramų kreminio sūrio (arba švelnaus skonio tepamo sūrelio)
1 šaukštas grietinės (arba jogurto)
2 šaukšteliai garstyčių (iš stiklainiuko)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Sumbrę išvalykite, nulupkite odą ir suplėšykite nedideliais gabaliukais.
2.
Dubenyje kreminį sūrelį ištrinkite su grietine, garstyčiomis, citrinos sultimis ir žiupsneliu pipirų.
3.
Į sūrelio masę sudėkite skumbrę ir šakute viską sutrinkite. Per daug smarkiai nepertrinkite, tik kad susimaišytų, nes skanu, kai jaučiasi skumbrės tekstūra.
4.
Paragaukite, ar pakanka prieskonių, druskos, pipirų. Jeigu kažko trūksta, pridėkite papildomai ir vėl atsargiai išmaišykite.
5.
Galima valgyti iškart, bet man skaniausia, kai ši užtepėlė bent valandą pastovi šaldytuve, tada skoniai geriau susijungia ir būna dar gardžiau.