INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
200 griežinėlių sviesto (tirpinto)
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
100 mililitrų pieno
100 gramų šokolado gabaliukai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu, supilti sviestą ir pieną. Į masę įsijoti miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir išmaišyti mentele.
2.
Ant šokolado gabaliukų suberti 1 šaukštą miltų, išmaišyti, kad visi gabaliukai pasidengtų miltais, kad kepant šokolado gabaliukai pasiskirstytų tolygiai, o nesukristų. Į dubenį su tešla suberti šokolado gabaliukus ir permaišyti.
3.
Paruoštą masę supilti į keksiukų formeles.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.
5.
Iškepusius keksiukus pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
•
Šokolado keitimas. Šokolado gabaliukus galima keisti razinomis, džiovintomis spanguolėmis, obuoliais ar kitais mėgstamais priedais.