INGREDIENTAI: Tešlai:
220 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
50 mililitrų vandens
1 vienetas kiaušinių (didelio)
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų maltos mėsos (apytikriai)
50 gramų sūrio
1 vienetas svogūnų (mažo)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį krapų (smulkintų)
Padažui:
250 gramų graikiško jogurto
1 vienetas agurkų
1 skiltelė česnako
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinį, pilti vandenį, berti druską ir išplakti. Įpilti aliejų ir permaišyti. Palaipsniui įsijoti miltus, minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Tešlą apvynioti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 20 minučių.
2.
Įdarui į dubenį dėti maltą mėsą, smulkiai pjaustytą svogūną, krapus, berti druską, pipirus. Sutarkuoti sūrį, berti į dubenį su mėsą ir viską gerai išmaišyti.
3.
Padažui į dubenėlį dėti jogurtą. Sutarkuoti agurką ir dėti į dubenį, įspausti česnaką, berti krapus, druską, pipirus, pilti citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti. Tuomet padėti į šaldytuvą.
4.
Pastovėjusią tešlą padalinti į 16 lygių dalių, iškočioti iš kiekvienos dalies apskritimą, ant pusės apskritimo dėti paruošto įdaro. Tuomet užlenkti vieną pusę, o galus suspausti.
5.
Į keptuvę pilti aliejaus, jo turi būti tiek, kad pyragėliai būtų beveik apsemti, įkaitinti ir kepti pyragėlius ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol apkeps. Patiekti su padažu.