INGREDIENTAI: 500 gramų raudonųjų serbentų
200 gramų cukraus
50 mililitrų acto
4 skiltelės česnako (nebūtina)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/4 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Serbentus beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys (arba galite šiek tiek pamalti blenderiu).
2.
Masę statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo.
3.
Užvirus nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, ir dar šiek tiek maišydami pakaitiname, kol ištirps cukrus.
4.
Sudedame prieskonius, druską, česnaką, actą, išmaišome, vėl pakaitiname ant mažos ugnies kelias minutes.
5.
Išpilstome į sterilius stiklainiukus ir laikome šaldytuve. Skanaus!