TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 01:22
Drėgnas šokoladinis burokėlių pyragas
Drėgnas šokoladinis burokėlių pyragas

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 gramų burokėlių (virtų)
240 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
200 gramų cukraus
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų juodojo šokolado
30 gramų kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
200 gramų pieniško šokolado

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 175 C. Kepimo formos vidų ištepti aliejumi ir apibarstyti miltais arba iškloti kepimo popieriumi.

2.
Sulaužytą į gabaliukus juodą šokoladą ištirpinti garų vonelėje.

3.
Burokėlius supjaustom gabaliukais ir sutrinam smulkintuvu iki vientisos masės.

4.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, aliejumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame burokėlius ir šokoladą, išmaišome. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį suberiam į burokėlių masę, išmaišome. Pilame tešlą į formą.

5.
Kepame apie 1 valandą jeigu pyragas storas, aukštesnis, o jei forma didesnė ir pyragas plonesnis, kepimo laikas gali trumpėti ir iki 30 minučių. Tad su pagaliuku pradėkite tikrinti nuo daugmaž 30 kepimo minutės, jog neperkeptumėte. Iškepusį pyragą verčiam lauk iš formos. Paliekame šiek tiek ataušti.

6.
Per ta laiką sulaužom gabaliukais pienišką šokoladą ir ištirpinam. Apliejame dar karštu šokoladu mūsų pyragą. Valgyti galima iškart arba palaukti, kol šokoladas sustings.




admin · 2022-12-13 21:00 · 270 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt