TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Sviestinis kefyro keksas su uogomis
Sviestinis kefyro keksas su uogomis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
280 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų kefyro
3 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto
140 gramų cukraus (arba pagal poreikį)
8 gramai vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos
pagal poreikį šaldytų mėlynių (ar kitų uogų, razinų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir išplakti iki purios konsistencijos.

2.
Į dubenėlį dėti sviestą ir ištirpinti. Tuomet supilti į dubenį su išplaktais kiaušiniais ir išmaišyti, supilti kefyrą ir dar plakti iki vientisos masės. Berti sodą ir vėl gerai perplakti masę. Tuomet įsijoti miltus ir išplakti iki vientisos masės.

3.
Paruoštą masę supilti į kepimo formą, sudėti uogas (galima sudėti ir pusę paruoštos tešlos, tuomet sudėti uogas ir jas padengti likusia tešla) ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Laikas gali skirtis nuo orkaitės, tad reikėtų stebėti.




admin · 2022-12-15 18:00 · 276 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt