INGREDIENTAI: Pagrindui:
2 lapai filo tešlos
Įdarui:
250 gramų jogurto
24 vienetai vyšninių pomidorų
2 vienetai kiaušinių
50 gramų bri sūrio
šiek tiek baziliko (džiovinti)
šiek tiek raudonėlio (džiovinti)
šiek tiek mėtų (džiovintos)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek petražolių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
2.
Filo tešlos lakštus supjaustome į nedidelius kvadratus.
3.
Keksiukų kepimo formoje išdėliojame keksiukų popierėlius ir į kiekvienam keksiukui dedame po du filo tešlos kvadratėlius, formuodami krepšelius. Kiekvieną kvadratėlį patepame alyvuogių aliejumi.
4.
Kepame krepšelius apie 10 min., kol krašteliai šiek tiek apskrus.
5.
Tuo metu pasiruošiame įdarą: dubenyje sumaišome jogurtą, gabalėliais pjaustytą pelėsinį sūrį, prieskonines žoleles, druską, pipirus. Išmaišome.
6.
Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius ir supilame juos į jogurto masę. Išmaišome.
7.
Šaukštu dedame šio įdaro į krepšelius, ant viršaus uždedame po du vynuoginius pomidorus.
8.
Kepame orkaitėje apie 20 minučių, kol įdaras sutvirtėja.
9.
Išimame iš orkaitės, apibarstome smulkintomis petražolėmis.