TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Sultingi čeburekai su kiauliena
Sultingi čeburekai su kiauliena

Porcijų skaičius: 14


INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
250 gramų vandens (šilto)
2 šaukštai aliejaus (+kepimui pagal poreikį)
1 šaukštas acto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
250 gramų kiaulienos faršo (apytikriai arba kitos maltos mėsos)
50 mililitrų sultinio
1 vienetas svogūnų
1 saujelė džiovintų špinatų (ar kitų prieskoninių žolelių)
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vandenį pašildyti.

2.
Į dubenį suberti miltus, cukrų, druską, supilti actą, aliejų ir šiltą vandenį. Gerai sumaišyti ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.

3.
Svogūnus pasmulkinti.

4.
Į keptuvę įdėti sviesto, įkaitinti. Suberti svogūnus ir apkepti, tuomet sudėti faršą. Supilti sultinį, pagardinti džiovintais špinatais, druska ir pipirais.

5.
Imti nedidelį tešlos gabaliuką ir jį plonai iškočioti, dangčiu išspausti 16 cm skersmens apskritimą. Tai padaryti su visa likusia tešla ir įdaru.

6.
Ant kiekvieno apskritimo vienos pusės dėti įdaro, kitą pusę užlenkti, o kraštelius užspausti su šakute.

7.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti ir paruoštus čeburėkus apkepti iš abiejų pusių.




admin · 2022-12-16 09:00 · 268 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt