INGREDIENTAI: Pagrindui:
180 gramų oreo sausainių
60 gramų sviesto (tirpinto)
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų mėlynių (arba šilauogių)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
80 mililitrų vandens
2 šaukštai agar agaro
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sutrinti iki smėlio. Pilti tirpintą sviestą, išmaišyti. Mase iškloti formos dugną ir truputį šonus. Padėti į šaldytuvą.
2.
Įdarui agar agarą išbrinkinti vandenyje.
3.
Mėlynes su cukrumi, citrinų sultimis ir vanilės pasta kaitinti ant silpnos ugnies, kol suskystės. Sudėti agar agarą, išmaišyti. Pavirti, kol tūris sumažės trečdaliu (man išėjo tokia jau visai košė). Agar agarą dėti į labai karštas uogas (ką tik po užvirimo) ir išmaišyti. Masę sutrinti trintuvu. Atvėsinti.
4.
Grietinėlę išplakti iki standumo (neperplakti).
5.
Maskarponės sūrį išplakti, sumaišyti su plakta grietinėle. Įmaišyti uogų masę. Įdarą sukrėsti ant torto pagrindo.
6.
Palaikyti šaldytuve kelias valandas.
7.
Viršų aplieti trintomis uogomis, uogiene ar nieko nedėti. Skanaus!
Patarimai:
•
Torto forma 20 cm skersmens.