INGREDIENTAI: 3 vienetai jautienos didkepsnių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį alyvuogių aliejaus
Pirmas variantas:
1 pundelis baziliko
1 sauja kedro riešutų
2 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Antras variantas:
1 vienetas aitriosios paprikos
2 skiltelės česnako
1 sauja graikinių riešutų
1 pundelis petražolių
1 pundelis čiobrelių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį mairūno
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ruošiame pesto padažą: dedame česnaką, beriame kedro riešutus, pilame alyvuogių aliejų ir beriame baziliko lapelius. Viską gerai sumalame iki norimos konsistencijos. Pagardiname druska ir pipirais.
2.
Ruošiame čili padažą: susmulkiname čili pipirą, beriame kartu su česnaku ir graikiniais riešutais į smulkintuvą. Pilame alyvuogių aliejaus, gerai susmulkiname. Į padažą dedame žalumynus - petražoles, čiobrelį, mairūną. Viską susmulkiname ir įberiame džiovinto raudonėlio. Pagardiname druska ir pipirais.
3.
Jautienos didkepsnį dėti ant grotelių ir kepti po 2 minutes iš abiejų pusių. Riebalinę dalį galima apdeginti, kad būtų trašku arba apvertus uždengti dangčiu ir pakepti dvi minutes. Supjaustyti gabalėliais, pabarstyti druska, pipirais.