TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Citrininis maskarponės sūrio tortas
Citrininis maskarponės sūrio tortas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
200 gramų kiaušinių (apie 4 vnt mažų, kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
100 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų maskarponės sūrio
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo (arba 36%)
3 šaukštai cukraus pudros
Sviestiniam kremui:
1 vienetas citrinų ( sulčių ir žievelės)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
1 vienetas kiaušinių trynių
70 gramų cukraus
40 gramų sviesto (tirpinto)
Sulaistymui:
pagal poreikį vandens (virinto)
pagal poreikį citrinų sulčių
pagal poreikį cukraus
Papuošimui:
pagal poreikį citrinų (griežinėlių)
šiek tiek šilauogių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kambario temperatūros kiaušinius su druska trumpai paplakite iki pirmųjų putų. Suberkite cukrų ir plakite ne mažiau kaip 10 minučių. Masė turi kelis kartus padidėti, tapti puri ir beveik balta.

2.
Persijokite miltus ir suberkite į išplaktus kiaušinius. Silikonine mentele įmaišykite miltus viena kryptimi, mentele kabinant masę nuo dugno ir keliant į viršų. Maišyti reikėtų braukiant pagal indo kraštą, nemaišyti indo viduryje. Kai neliks sausų miltų, maišyti iškart nustokite.

3.
Biskvitą rekomenduoju kepti stačiakampėje skardoje ir po to išspausti apskritimus. Suverskite tešlą ant kepimo popieriumi ištiestos stačiakampės skardos ir mentele švelniai palyginkite tešlą į šonus.

4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie 12-15 min. Ar biskvitas iškepė, tikrinkite pirštu paliesdami jo viršų: biskvitas yra iškepęs tada, kai nelieka įdubimo ir jis, kaip kempinė, grįžta į ankstesnę padėtį. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Biskvitą atvėsinkite.

5.
Apverskite ir iš lėto nuimkite kepimo popierių. Išspauskite keturis 16 cm dydžio apskritimus konditeriniu žiedu ar torto formos kraštu.

6.
Maskarponės kremui grietinėlę atsargiai sumaišykite su maskarponės sūriu iki vientiso kremo. Jei turite galimybę, palaikykite šaldytuve bent 6 valandas. Jei laiko neturite, galite gaminti iš karto.

7.
Į kremą suberkite cukraus pudrą ir plakite mažiausiu plaktuvo galingumu iki standumo. Neperplakite.

8.
Sviestiniam citrinų kremui ranka išplakite kiaušinį ir kiaušinio trynį su cukrumi. Supilkite tirpintą sviestą, įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite sultis ir viską išmaišykite.

9.
Virkite paruoštą masę ant silpnos viryklės kaitros, nuolat maišydami ir neleisdami kremui užvirti, kol jis sutirštės. Tai truks apie 20 min.

10.
Atidėkite dalį maskarponės kremo torto aptepimui į šalį. Likusį kremą padalinkite maždaug į 3 dalis.

11.
Sulaistymui sumaišykite vandenį su citrinų sultimis ir cukrumi.

12.
Surinkimas: 16 cm konditerinį žiedą ar atsegamą torto formą apjuoskite acetato juosta arba kepimo popieriumi. Dėkite pirmąjį biskvitą ir jį šepetėliu aptepkite paruoštu sirupu. Užtepkite citrinų kremą, paskirstykite jį ne iki kraštų, šiek tiek krašte palikite vietos. Aptepkite maskarponės kremu biskvito kraštą ir citrinų kremą taip, kad kremai nesusimaišytų. Sluoksniuokite tokia pat tvarka: biskvitas, sulaistymas, citrinų kremas, maskarponės kremas. Užvožus paskutinį biskvitą, jį galite šiek tiek sulaistyti, tačiau citrinų kremo nebetepkite, aptepkite tik maskarponės kremu.

13.
Palikite šaldytuve susistovėti bent 4-6 valandas arba ilgiau.

14.
Visą tortą aptepkite likusiu maskarponės kremu ir papuoškite citrinų riekelėmis bei šilauogėmis.




admin · 2022-12-17 06:00 · 262 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt