INGREDIENTAI: 300 mililitrų miško grybai (išvirtų)
3 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
50 gramų šoninė (sūdytos)
2 šaukštai perlinių kruopų
1 skiltelė česnako
1 pundelis krapų (smulkintų)
2.5 litro vandens
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Perlines kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
2.
Morkas sutarkuojame, svogūną ir česnaką supjaustome nedideliais kubeliais. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais. Bulves supjaustome kubeliais.
3.
Į puodą sudedame šoninę ir gražiai apkepiname. Šalia beriame smulkintas daržoves. Pakepiname, kol šiek tiek suminkštės. Sudedame miško grybus, kubeliais pjaustytas bulves, beriame pipirų, druskos, lauro lapus, kruopas. Užpilame vandeniu. Verdame apie 30 min, kol kruopos išvirs ir suminkštės. Išvirusią sriubą pabarstome smulkintais krapais.