TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Orkaitėje kepta vištiena "pataluose"
Vištienos kepsnys orkaitėje pataluose su sūriu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
2 vienetai vištienos filė
10 vienetų pievagrybių
3 vienetai bulvių (žalių)
2 vienetai pomidorų
150 gramų grietinės (riebios)
4 šaukštai grietinėlės (nebūtina)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus ir pievagrybius supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

2.
Vištienos filė perpjaukite išilgai per pusę – turėsite 4 gabalėlius ir kiekvieną gabaliuką lengvai pamuškite, kad mėsytė neišsidraskytų, prieš mušdami mėsą, užklokite maistine plėvele ir per ją išmuškite, pabarstykite druska ir pipirais.

3.
Vištienos gabalėlius dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, ant viršau dėkite keptus pievagrybius su svogūnais, supjaustytus pomidorus, svogūnų laiškus, pabarstykite druska, sutarkuokite per burokinę tarką bulves, pabarstykite druska ir ant viršaus uždėkite grietinės sluoksnį. Kad vištiena tikrai nesigautų sausa, prieš dėdama grietinę aš dar ant kiekvieno gabaliuko užpyliau po šaukštą grietinėlės (naudojau 18% riebumo).

4.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!




admin · 2022-12-20 06:00 · 300 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt