INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų (trumpavaisio, mažesnio)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
3 riekės duonos (mėgstamos)
1.5 šaukšto jogurto, natūralaus (arba pagal skonį)
1.5 šaukšto majonezo (arba pagal skonį)
pagal skonį šaltai rūkytos lašišos
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti ir sutarkuoti burokine tarka, dėti į skirtingus dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį dėti po nepilną šaukštą majonezo ir jogurto, šiek tiek druskos ir išmaišyti.
2.
Agurką perpjauti pusiau ir išpjauti sėklas, sutarkuoti burokine tarka, sudėti į dubenėlį, berti druskos ir išmaišyti. Jei išsiskirs sulčių, jas nuspausti.
3.
Duoneles galima išspausti su apvalia formele ar puodeliu arba naudoti tokią formą, kokios ir yra riekelės. Dėti paruoštos agurko masės, tuomet trynių masę, o ant jos baltymo masę. Ant viršaus išdėlioti lašišos griežinėlius.