INGREDIENTAI: 300 gramų balto šokolado
230 gramų sviesto
160 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
125 gramai rudojo cukraus
110 gramų lazdyno riešutų
1 vienetas kiaušinių
40 gramų avižinių dribsnių
20 gramų prieskonių meduoliams (naudojau Santa Maria apelsinų skonio)
1.5 šaukštelio sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Peiliu suskaldykite lazdynų riešutus ir šokoladą.
2.
Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir meduolių prieskonius išplakite iki purios masės. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
3.
Sudėkite likusius ingredientus ir užmaišykite tešlą.
4.
Suformuokite 30 rutuliukų ir sudėkite ant kepimo popieriaus, palikdami didesnius tarpus.
5.
Rutuliukus kiek suplokite ir 10 min. kepkite 190°C temperatūroje.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.