INGREDIENTAI: 500 gramų apvaliųjų ryžių (pvz., skirtų sušiui arba risotto)
500 mililitrų pieno
3 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
80 gramų sviesto (minkšto, + trupučio formai aptepti)
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius vieną kartą perplauti. Sudėti į prikaistuvį, užpilti pienu, užvirti, sumažinti kaitrą iki minimalios, uždengti dančiu ir virti apie 15 - 20 minučių. Palikti atvėsti.
2.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, minkštu sviestu. Įmaišyti atvėsusius ryžius.
3.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais, apšlakstyti citrinos sultimis ir įmaišyti į ryžių masę.
4.
Kiaušinių baltymus su druska išplakti iki standžių, baltų putų. Atsargiai įmaišyti į ryžių masę.
5.
Kepimo formą (naudoju maždaug 24*12 cm dydžio) ištepti sviestu. Sudėti ryžių ir obuolių masę, išlyginti paviršių.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet viršų pridengti folija ir kepti dar 20 - 25 minutes. Išimti iš orkaitės ir palikti 10 - 15 minučių pastovėti, kad šiek tiek pravėstų ir sutvirtėtų. Pabarstyti cukraus pudra.