INGREDIENTAI: 600 gramų vištienos faršo
180 gramų varškės
100 gramų sviesto (sūdyto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis krapų (smulkintų)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų vandens
100 gramų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį sudėti sviestą, suberti krapus ir sumaišyti. Rankomis suformuoti nedidelius pailgus gabaliukus ir dėti į šaldymo kamerą iki kol prireiks.
2.
Į dubenį sudėti vištieną, varškę, įmušti kiaušinį, suberti druską, pipirus ir gerai išmaišyti.
3.
Padrėkinti rankas vandeniu, imti šiek tiek mėsos masės ir formuoti blyną, dėti atvėsintą sviestą ir suformuoti pailgą, cepelino formos, kotletą.
4.
Į dubenį įmušti kiaušinius, įpilti vandens ir išplakti. Į kitą dubenį suberti džiūvėsėlius.
5.
Kiekvieną kotletą apvolioti kiaušinių plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose.
6.
Vandenyje pamirkyti medinius iešmelius, jais persmeigti kotletus.
7.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti kotletus.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.
9.
Tiekiame su norimu garnyru, aš šalia dar patiekiau jogurto - česnakų padažo.