INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos karkos (liesesnės)
50 gramų rapsų aliejaus (naudojau su bazilikais)
1 vienetas citrinų
1 galva česnako (smulkinto)
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis kmynų
2 žiupsneliai rudojo cukraus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį maltų lauro lapų
Garnyrui:
3 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
200 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų)
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 vienetas svogūnų
1 vienetas pomidorų
30 gramų grietinėlės (30 proc. riebumo)
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karką gerai nuskusti ir išmirkyti šaltame vandenyje.
2.
Į aliejų įspausti citrinos sultis, suberti druskos šaukštelį, rudąjį cukrų, sudėti smulkintą česnaką, kmynus, kitus prieskonius, išmaišyti ir mišiniu ištrinti karką.
3.
Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.
4.
Bulves, moliūgus, papriką supjaustyti kubeliais, morką ir svogūną griežinėliais, pomidorus skiltelėmis.
5.
Daržovės sudėti į dubenį, suberti likusią druską, prieskonines žoleles, supilti grietinėlę ir permaišyti.
6.
Dėti karką į kepimo skardą, kepimo maišelį užrišti.
7.
Kepti 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min. Išimti greitai karką iš kepimo skardos. Į tą pačią skardą berti daržoves. Karką išimti iš maišelio, riebų skystį išpilti, nenaudoti. Supjaustyti karką ant kaulo kvadratėliais. Dėti ant daržovių. Dar viską kepti apie 40 min.