INGREDIENTAI: 200 mililitrų vandens (šilto)
200 mililitrų kefyro
8 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
1.5 šaukšto sausų mielių
1.5 šaukšto šlapių mielių
1.5 šaukšto cukraus
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
0.5 galvos kopūstų
2 vienetai morkų
1 vienetas paprikos
1 šlakelis daržovių sultinio
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį supilti vandenį, sudėti mieles, suberti cukrų ir išmaišyti. Įpilti kefyro, vėl gerai išmaišyti iki kol cukrus ištirpsta.
2.
Į dubenį su mielėmis įberti 3 žiupsnelius miltų, vėl išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje 10 - 15 minučių. Tuomet suberti likusius miltus. Įpilti aliejaus, įberti druskos, maišyti šaukštu.
3.
Pabarstyti stalą miltais, dėti tešlą ir minkyti rankomis. Tešla turi būti elastinga, švelni, minkšta ir nelipti prie rankų. Paruoštą tešlą dėti į dubenį ir padėti šiltoje vietoje dar 15 - 20 minučių.
4.
Įdarui morkas sutarkuoti, svogūną susmulkinti, kopūstą sutarkuoti arba susmulkinti peiliu, papriką susmulkinti.
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, berti morkas, svogūnus, papriką, kopūstą, įberti druskos, pipirų ir išmaišyti, kepti kelias minutes. Tuomet įpilti sultinio ir troškinti iki kol skystis išgaruos ir daržovės suminkštės. Atidėti atvėsti.
6.
Tešlą dar šiek tiek paminkyti ir suformuoti rutuliukus, tuomet po vieną ištampyti delne į paplotėlį, dėti įdaro, kraštus sutvirtinti.
7.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti ant vidutinės kaitros, dėti pyragėlius ir kepti po kelias minutes iš abiejų pusių.
8.
Paruoštus pyragėlius sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.