AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų miltų
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių (L dydžio)
1 šaukštas kakavos
3 šaukšteliai miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą su cukraus pudra išsukti iki vientisumo, įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Suberti 200 gr persijotų miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Jei tešla limpa prie rankų, rankas pabarstyti miltais ir minkyti toliau. Miltų nepadauginkite, nes tešla bus per kieta.
2.
Ketvirtadalį tešlos atskirti, į ją įdėti šaukštą kakavos, o į likusią baltą tešlą įdėti 3 šaukštelius miltų. Dar kartą gerai išminkyti baltos ir rudos tešlos gabalėlius, sudėti į maišelį ir palikti šaldytuve apie 30 minučių.
3.
Iš baltos tešlos padaryti 6 rutuliukus, o iš jų - po 16 mažų. Ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, iš baltos tešlos formuoti avelę, o iš rudos tešlos padaryti avelės ausis, kanopas ir uodegą. Jei rutuliukai nesulimpa, jų sujungimui galite panaudoti dantų krapštukus, o iškepus sausainiams juos išimti.
4.
Sausainius kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 12 - 15 minučių. Stebėti kepimo laiką pagal savo orkaitę.