TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Minkšti virtinukai su šaldytomis uogomis
Minkšti virtinukai su šaldytomis uogomis

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens (šilto)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų šaldytų vyšnių
pagal skonį cukraus (nebūtina)
Padažui:
250 mililitrų pieno (apytikriai)
30 gramų sviesto (apytikriai)
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo (apytikriai)
pagal skonį vanilės
pagal skonį cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinį, pilti vandenį, berti druskos ir išplakti. Palaipsniui berti miltus ir suminkyti tešlą.

2.
Paruoštą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir leisti pastovėti kambario temperatūroje 30 minučių.

3.
Tešlą iškočioti, išspausti norimo dydžio apskritimus. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėti po kelias vyšnias, pabarstyti cukrumi ir sujungti kraštelius, juos suspausti, susukti.

4.
Į puodą pilti vandens, užvirti, sudėti virtinius ir virti 5 - 7 minutes iki kol išvirs, laikas priklauso nuo virtinių dydžio.

5.
Padažui į puodą pilti pieną, berti kukurūzų krakmolą, vanilę, cukrų ir išmaišyti, užvirti nuolat maišant iki kol pradės tirštėti. Tuomet nuimti nuo kaitros, dėti sviesto ir išmaišyti iki vientisos masės.

6.
Virtinukus tiekti su paruoštu padažu.




admin · 2022-12-25 15:00 · 280 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt