INGREDIENTAI: Tešlai:
600 mililitrų pieno
250 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
3 šaukšteliai cukraus (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinį ir išplakti šluotele. Tuomet įpilti pieną, suberti miltus ir viską išmaišyti. Maišyti šluotele, kad neliktų gumuliukų.
2.
Į lietinių masę įberiame žiupsnelį druskos, cukraus.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pilame lietinių tešlą, pakėlę ir pavartydami keptuvę, kad tešla gražiai išsilietų paskirstome per visą keptuvę. Kepame apie porą minučių, tuomet apverčiame ir dar pakepame iki kol visiškai iškepa.
Patarimai:
•
Kitas būdas, kad tešla gautųsi tobula, būtų be gumuliukų, lietinių masę maišykite nedideliais kiekiais pilant pieną ir miltus. Miltų berkite daugiau, kad masė būtų pakankamai tiršta, o paskui pilkite pieną, taip ją suskystindami. Beje, daugelis į lietinių masę supila aliejų, bet aš įpratusi kepti savaip, tai yra keptuvę sutepu aliejumi. O mano Mama ir dabar kepant lietinius, keptuvę sutepa spirgiuku.