INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų migdolų
25 gramai kokoso drožlių
4 vienetai datulių (be kauliukų)
Įdarui:
250 gramų anakardžių riešutų (nuplautų)
150 gramų klevų sirupo
150 gramų mango tyrės
130 gramų migdolų pieno (arba kitoks augalinis)
110 gramų kokosų aliejaus
50 gramų citrinų sulčių
2 šaukštai čija sėklų
1 šaukštelis maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui migdolus nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 min. Vandenį nupilame ir nuimame odeles.
2.
Į maisto smulkintuvą beriame migdolus, kokoso drožles ir susmulkiname. Dedame datules ir sutriname dar kartą.
3.
20-22 cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir paskirstome torto pagrindą, gerai paspaudžiant.
4.
Įdarui nuplautus anakardžių riešutus dedame į maisto smulkintuvą, pilame klevų sirupą, migdolų pieną, kokosų aliejų, citrinos sultis, vanilės ekstraktą, beriame druską ir sutriname iki vientisos masės. Anakardžių riešutus svarbu gerai sutrinti iki švelnios, vientisos, kreminės konsistencijos.
5.
Masę padaliname į 2 dalis. Vieną masės dalį dedame į šaldytuvą.
6.
Kitą dalį sumaišome su mango tyre, 1 šaukštu čija sėklų, ciberžole ir pilame ant pagrindo. Dedame į šaldymo kamerą 1 valandai.
7.
Tada supilame likusią masės dalį ir apibarstome čija sėklomis. Dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 4 val.
8.
Prieš tiekiant, palaikykite tortą šaldytuve 1-1,5 val.
Patarimai:
•
Anakardžių riešutus galima mirkyti per naktį.
•
Šaldymo kameroje tortą galima laikyti iki 6 mėnesių.