INGREDIENTAI: 2 kilogramai agurkų
2 galvos česnako
4 pundeliai krapų
60 gramų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Agurkus parinkti maždaug vienodo dydžio, nuplauti gerai vandeniu ir talpinti į stiklainius. Į tarpus dėti smulkintų krapų ir česnako (nepagailėti). Galima įdėti kelis grūdelius pipirų kvapiųjų ir lauro lapelį.
2.
Druską tirpinti vandenyje, apipilti agurkus stiklainiuose. Dangtelius plastikinius (apsiurbiamus) pakaitinti truputį vandenyje ir dėti ant stiklainio, gerai prispausti, išleisti orą, kad įdubtų. Talpinti į vėsesnę patalpą.
3.
Parūgus, vanduo truputį nubėga, skonis geras laikosi iki pat kito rudens. Svarbu agurkus nuskynus nelaikyti, stengtis užraugti kuo greičiau. Vanduo turi būti iš šulinio, bet ne iš vandentiekio. Stiklainius plaunu su soda, apvertus džiovinu.