INGREDIENTAI: Tešlai:
1 kilogramas kvietinių miltų
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aguonų
1/3 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų aguonų masė (apytikriai, 0,5 skardinės)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir supilkite šaukštą aguonų.
2.
Pieną užvirinkite ir jame ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti.
3.
Atvėsusį pieną su sviestu įpilkite į kiaušinių masę ir išmaišykite. Berkite po truputį miltus ir minkykite tešlą, kol nustos lipti prie rankų.
4.
Imkite tešlos dalį ir kočiokite apvalų blyną. Kočiokite plonai, bet kad nebūtų permatomas. Išpjaukite nedidelius apskritimus, dėkite įdarą ir formuokite pyragėlius, šonus gerai suspauskite pvz. šakute.
5.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Tada perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
6.
Apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite.