INGREDIENTAI: 600 gramų varškės
6 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštelis druskos
šiek tiek sviesto (formai patepti)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Varškę kartu su cukrumi ir druska sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės, kad neliktų varškės gumuliukų.
2.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Trynius įmaišome į varškės masę. Baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai šaukštu įmaišome į varškės masę.
3.
Kepimo indą gausiai patepame sviestu. Supilame varškės masę.
4.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje 30 – 40 min.
5.
Apkepą pabarstome cukraus pudra ir valgome su šviežiomis uogomis.